☰ menu
Ziekten, een verstoring van het evenwicht

Wanneer door gezondheidsproblemen het evenwicht is verstoord kan het nodig zijn om een aangepaste voeding te volgen.
Voeding biedt de mogelijkheid zelf actief in het genezingsproces te staan. In de begeleiding ligt het accent op de mogelijkheden in de voeding.
Aandacht voor het verteringsproces is een deel van het genezingsproces. Voor veel mensen is de vertering niet meer vanzelfsprekend. Leefstijl, snelheid van eten, kwaliteit van het voedsel spelen hierbij een rol.
Veranderen van eetgewoonten is vaak moeilijker dan het lijkt. Soms is praten niet voldoende om een verandering in eet-of snoepgewoonten te krijgen. Dan kunnen ervaringsgerichte oefeningen zoals het bewust inzetten van de zintuigen ondersteunend werken. Door het verkrijgen van inzicht kan een genezingsproces op gang kan komen.
Autonomie, respect en begrip voor individuele situaties zijn belangrijke waarden en uitgangspunten voor gesprek. De inzichten vanuit de antroposofie zijn aanvullend aan de reguliere voedings- en dieetadviezen. Deze zijn afgestemd op de individuele omstandigheden en leefgewoonten en worden vertaald in gerichte en praktische adviezen.